Voeding

Wilt u een gezond gewicht, zonder hongergevoel en gewoon mee eten met “wat de pot schaft”?!

Stap in en laat u leiden naar een levenslang gezond gewicht, zonder voedingssupplementen en met meer energie!

Een gezond gewicht, zonder hongergevoel en gewoon meeëten met “wat de pot schaft” is haalbaar met “Equilibre”. Ik wijs u de weg naar een gezond leefpatroon waarin gewoon eten centraal staat. Aan de hand van uw eetgewoonten maak ik een op maat gemaakt voedingsschema (niet vergoed door zorgverzekeraar) waarbij ik rekening houd met leeftijd, lengte en gewicht en eventuele activiteiten. Het belangrijkste doel dat ik nastreef is het verlagen van uw vetpercentage. Door het verlagen van uw vetpercentage ziet u het buikvet verdwijnen en heeft u minder kans op hart- en vaatzieken, diabetes, hoog cholesterol en hoge bloeddruk.

Opmerking: Het maken van een persoonlijke voedingsschema valt buiten de vergoeding door zorgverzekeraars.

Werkwijze

Voordat ik voor u een voedingsschema op maat kan realiseren heb ik eerst inzicht nodig in uw huidig eetpatroon. Daarom zal ik aan u vragen om een aantal dagen uw voeding op te schrijven. Deze voeding kunt u noteren in een digitaal voedingsschema dat ik naar u opstuur via de computer. Tijdens het intake-gesprek bespreken we uw voedingsgewoonten en krijg ik een beeld hoe het voedingsschema eruit moet komen zien. Ik houd zoveel mogelijk rekening met uw wensen en probeer deze dan ook te realiseren. Wel houd ik De Schijf van Vijf in de gaten. Zo bent u er zeker van dat u alle voedingsstoffen binnenkrijgt zodat u zich elke dag fit voelt.

Vervolgafspraken

Tijdens de vervolgafspraken geef ik voedings- en beweegadviezen die u helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken. Het aanpassen van uw levensstijl en het aanleren van een nieuw voedingspatroon gaat niet vanzelf. Dit vraagt van u tijd en energie.

Door het inzetten van ‘tools’, zoals een eetgrafiek of beweegplanner, probeer ik u inzicht te geven in uw leefgewoontes en hoe die te veranderen. Op deze manier probeer ik u de juiste weg te wijzen naar een gezond en energiek leven.

Nogmaals,  een consult alleen over voedings- en bewegingsadviezen valt  buiten de vergoeding door de zorgverzekeraar.  Natuurlijk kan voeding en beweging wel ter sprake  worden gebracht tijdens de behandeling.