Integrale lichaamsmassage

Wat is Integrale Lichaamsmassage?

Als integraal massagetherapeut geef je door middel van diverse massagetechnieken prikkels aan het lichaam. Deze prikkels kunnen hun weerslag hebben op het lichaam. Het kan er voor zorgen dat  de spierspanning minder wordt. Iemand gaat door de massage dieper ademhalen waardoor het lichaam beter gevoed kan worden. Daarnaast wordt de doorbloeding  gestimuleerd waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden in het lichaam. Kort samengevat, de energieblokkades worden opgeheven en hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen aangewakkerd.

Door de massage kan je eventueel voelen waar bepaalde spanningen vandaan kunnen komen.  Je maakt meer contact met je lichaam en dit kan een bewustwording zijn van waar eventuele lichamelijke en/of emotionele klachten vandaan zouden kunnen komen.  En deze bewustwording kan een positieve en energieke beweging van iemand bewerkstelligen.

Waarom een massage bijdraagt aan geluk

Equilibre biedt Integrale Lichaamsmassage of rug-nek-schouder massage. Heb je last van spanningsklachten of fysieke ongemakken en voel je je gespannen en vermoeid? Of heb je pijnlijke of stijve spieren in de rug, nek en schouders of last van hoofdpijn? Dan kan massage je helpen bij het verminderen van deze klachten.

Kortom, massage bevordert de doorbloeding van het lichaam, vermindert en verlicht spanning en angstgevoelens en geeft meer balans in het gehele lichaam.

Massage is een zachte, prettige manier om inzicht te krijgen in fysieke en psychische klachten en gevoelens. Het met aandacht aanraken van het lichaam brengt ontspanning en laat de energie weer vrij stromen door het lichaam.

Het werken met energie

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt de energie zonder blokkades door je lijf. Je voelt je fijn, in evenwicht. Waar spanning is, stagneert de energiestroom en kan het energiepeil laag zijn.
Naast fysieke oorzaken kunnen ook psychische en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie. Dat kan verkramping van weefsels veroorzaken. Verkrampte en gespannen plekken in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en psychische klachten. Hieruit kunnen allerlei klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit enz.

Energetische massage brengt je in balans

Energetische massage richt zich op de meridianen, met de intentie energieblokkades op te heffen, energie beter te verdelen en je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. Daardoor ga je je prettiger en energieker voelen en je wordt geestelijk weerbaarder en sterker. In onze Westerse maatschappij zijn we gewend om pijn op te lossen met medicijnen en andere therapieën. Vaak wordt de klacht behandeld en niet de oorzaak van de klacht. Bij sommige ziektebeelden is dat ook nodig, maar het is zeker de moeite waard daarnaast te ondervinden wat Integrale Massagetherapie kan doen. Door Integrale Massagetherapie wordt je lichaam gestimuleerd vanuit de kern van het probleem te helen. Je leert je lichaam kennen en de signalen die het geeft te herkennen.