Hoe werkt Integrale Lichaamsmassage?

In het leven kunnen er psychische, emotionele en lichamelijke problemen optreden. Bepaalde zaken  kunnen zo´n dusdanige rol gaan spelen in iemands leven dat hij of zij niet meer goed kan functioneren in het dagelijks bestaan.

De meeste mensen hebben bepaalde  doelstellingen voor ogen. Dit kan op allerlei gebieden zijn, zoals werk, relaties, opleidingen en gezondheid.  Een man of vrouw bijvoorbeeld, die  gewicht wil verliezen voor bijvoorbeeld zijn of haar  bruiloft of die de de zomervakantie weer dichterbij ziet komen, kan gemotiveerd zijn omdat hij of zij een doel voor ogen heeft.  Afvallen is dan geen enkel probleem: gewoon minder eten.  Maar wat als dit niet lukt omdat emotionele, psychische of lichamelijke problemen een grotere rol gaan spelen. Dan kan massage een goede manier zijn om bewust te worden van eventuele blokkades.

Volle emmer

Elk individu heeft een aantal basisbehoeftes. Zo is  voor elk persoon bijvoorbeeld een evenwichtige relatie , gezondheid, ontwikkeling, financiën en eigenwaarde belangrijk. Wanneer je al deze basisbehoeftes als water in een emmer stopt, dan heb je een volle emmer met water. Deze volle emmer staat voor heel veel energie. Als er een moment komt dat het minder gaat met bijvoorbeeld de relatie of gezondheid dan stroomt er water uit de emmer. Met andere woorden, er stroomt energie weg. Op dat moment is er minder energie aanwezig in iemands lichaam. Dit kan zijn weerslag hebben op bijvoorbeeld ‘het afvallen’. Het kan betekenen dat het niet het juiste moment is om ‘gewicht te verliezen’.

Massage

Massage kan een manier zijn om iemand bewust te maken van een blokkade.  Door het masseren kan je iemand raken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.  Massage kan helpen om met behulp van aanraking letterlijk weer in contact te komen met zichzelf. Wanneer je iemand bewust kan maken van een emotionele gebeurtenis die onder andere het ‘afvallen’ in de weg staat kan dat weer een stapje richting ‘gezond gewicht’ betekenen. Je kunt iemand helpen om met behulp van aanraking weer in contact te komen met zichzelf.  Massage levert een belangrijke bijdrage naar een gezond en evenwichtig leven.